B&J

Idag har jag...hmm...åkt buss, tåg, mindre roligt. ne men så skönt att komma iväg lite, även om det bara gäller för ett par dagar. Så den långa resan var det absolut värt. Just nu befinner jag mig hos Sofie också svenska au pair. Hon hämtade upp mig vid tågstationen, åkte sedan iväg för att äta, kinamat såklart, sånt gillar vi. Sedan blev det filmkväll och Ben&Jerry glass. Såg på Easy A och Salt, Easy A var väldigt mysig och rolig film, kan jag starkt rekomendera för er som inte har sett den. Nu väntar sängen och imorgon är det NYÅR!! Tagga, tagga. Så sjukt taggad inför morgondagen, kommer bli gryyyymt.


Carmel

Flög som sagt till San Francisco i måndags och jag fick en åhhh-kännsla så fort jag kom ut ur flyplatsen. San Francsico är underbart, Kalifornien är underbart. Fick även lite längta tillbaka kännsa till den tiden då jag bodde här, ibland fattar jag inte att jag lämnade underbar Kalifornien mot regniga Seattle....men det är ju familjen som är i fokus inte platsen man bor. Kan säga att jag ångrar inte för en sekund att jag flyttade.

Så, just nu befinner vi oss i en liten stad vid namn Carmel, ligger ca 2 timmar söder om SF. Här är det dock svinkallt, det blåser storm och regnar, men vi har det bra ändå, skönt att komma hemifrån lite. Men det bästa av allt är att imorgon tar jag bussen upp till SF för att fira nyår med två andra au pairer. Så nyår mitt i SF city, inget jag tackar nej till precis, kommer verkligen bli sjukt nice. Och sedan kommer jag även bort ifrån familjen lite, låter jättehemskt med det ska bli så skönt att åka iväg själv ett par dagar.


CALIFORNIA!!

Då var julen över, trodde aldrig jag skulle säga det, men det är skönt att den är över. Längtat mycket hem de senaste dagarna, men hemlängtan börjar försvinna nu så det är bra. Kan ju iof bero på att imorgon så drar jag och the Hyde family till KALIFORNIEN!!! Min hostdads släkt ha ett hus i Carmel som vi ska bo i över nyår. Eventuellt så ska jag fira nyår i San Francisco med några andra au pairer, jag längtar verkligen tillbaka till Cali nu. Ska verkligen bli jättekul att åka dit igen. Så väskan är packad för 4 gången och imorgon drar jag mot lite varmare väder.




Christmas Day

Christmas morning, supermysig med paketöppning och god frukost hos kusinerna. Dagen seg då vi inte gjorde något speciellt. Men en helt klart bättre dag än igår.

Längtar fortfarnde lite hem.

Christmas Eve

Jaha, det var det. Julafton, en av årets mysigaset dagar på året har i år varit allt annat än mysig. Ingen julkännsla, ingen god mat, ingen presentöppning, ingen Kalle, ingen gröt, inga pepparkakor, inga lussebullar, inget samtal med Emma och ingen familjen STRÖMBERG. Har känt mig helt vilsen idag typ, vaknade upp till ett tomt hus, konstig kännsla bara det, Sedan låg jag på alla fyra och skurade koksgolvet, diskade som en galning, puttsade silver, gick på gudstjänst i en katolsk kyrka, tog hand om barnen, diskade mer och nu (äntligen) är dagen över. Piss julafton med andra ord, har verkligen längtat hem idag. Samtalet med familjen och Sofia var ljusglimtarna under dagen även sms:et från oskar. Dock har jag öppnat mina paket som jag har fått på posten, fick jättefina örhängen, svenskt godis, dippmix och ett långt fint brev av Sara, en bok och ett örngott med texten världens bästa kompis av Angelica, morgonrock + tofflor av kusinerna i Florida och av familjen min fick jag Greys anatomy boxen och pengar, det andra pkatet har ju då inte kommit fram än. 

Fina vänner och underbar familj det har jag allt och idag har ni varit extra saknade.

Hoppas att morgondagen kommer bli betydligt bättre.

  

Christmastime

åhh julen är underbar....men julen är en sådan högtid som man ska fira med sina nära och kära och det kommer jag tyvärr inte göra i år. Känns helskumt må jag säga. Även om det kommer bli sjukt kul och spännande att fira julen i ett främmande land med en familj som jag knappt känner så längtar jag faktiskt lite hem till Sverige nu. Har idag fått ett underbart fint kort av min fina Ida Kindbom, läste det imorses och jag kan säga att tårarna rann. Fick också ett stort paket av bästaste Sara Patzschke, har dock inte öppnat det men kan tydligt se på handstilen att det är ifrån henne. Synd bara att paketet från min familj inte har kommit än och även det paketet som jag skickade till dem har inte heller kommit fram än. Dåligt, dåligt.

Jag känner att under den tiden jag har varit här så har jag kommit mycket närmare vissa personer även fast jag befinner mig på andra sidan jorden. Jag är så himla tacksam för alla fina kort och paket jag har fått, men också bara ett mail, ett meddelande på facebook eller en kommentar i bloggen beyder jättemycket.

Så jag önskar nu alla därhemma en riktigt god jul!

btw, jag var på en lyckad date ikväll. hih

Over 100 days

Jag har nu varit i USA i över 100 dagar, tänk 100 hela dagar utan familj, vänner och Sverige. Sjukt egentligen. Men jag längtar absolut inte tillbaka, har nu börjat bygga upp ett liv här i staterna och jag börjar gilla det mer och mer. Det tar ganska lång tid att bygga upp ett liv någon annanstans än "hemma" men jag känner att huset här i Seattle är mitt hus och jag kommer närmar min nya familj för varje dag som går. Sedan har jag även börjat bygga upp det sociala livet mer och mer. Det jag känner att jag saknar här som bara finns hemma, är närheten, bara att kunna krypa upp i soffan tillsammans med mamma eller ge pappa en puss kinden, den närheten kommer jag aldrig att få här.

100 dagar har passerat och jag mår bra!


Min nya vän heter avacado

Jag har funnit min nya vän, min ny vän heter avacado, tycker verkligen om den jättemycket. Skär den i två delar, saltar och äter. Yummiiii! hehe.

Idag hade jag och Mr Tyler en heldag, och vi hittade på massa mer roliga saker, vi åkte skridskor i Bellevue, vi var och strossade runt i Redmond Town Center och vi bakade chockladbollar. Chockladbollarna blev en riktig succé dock ser dem lite annourlunda ut, men smakar ungefär precis detsamma som hemma. Grym dag med min lillkille, fick till och med sluta 30 min tidagre idag så nu ska jag in till downtown för att möta Stephanie.



Pacific Science Center och paket

Vaknade upp med en bra kännsla, men den kännsla försvann tyvärr ganska snabbt då jag möttes av två skikande barn i köket, de skrek och var arga för att dem inte fick ha sugrör i glaset, ingen anledning att skirka och bli arg för det tycker jag, men det är ju trots allt bara barn. Ibland förstår jag verkligen inte hur de tänker, barn kan verkligen vara knepiga ibland. Så hela morgonen var rent ut sagt ett helvete, inget dög, inget var bra och allt dom ville ha va mamma. Jobbig morgon med andra ord, så idag var vi inte ute ur huset förrän vid 11 tiden (normalt ute vid 9:15). Men när vi väl hade satt oss i bilen var det inget gnäll eller skrikande. Tur var det för annars hade jag nog inte klarat mig igenom dagen.

 Idag var vi på Pacific Science center och vilken kö det var när vi kom dit....men vi är ju då medlemmar så vi fick gå förbi hela kön. hehe så skön kännsla på något sätt att gå före alla andra. Väl där inne var det hur mycket folk som helst, det störde dock inte barnen, men det störde mig lite för det var jag som fick bära runt på alla jackor och den tunga väskan, en aning varm var jag där ett tag. Men barnen hade kul iaf och det är det viktigaste, jag hade också kul om man bortser från värmen.

Imorgon ska jag ta hand om Tyler själv för min värdmamma och Kristina ska på teater. Jag har ju alltid barnen tillsammans så det ska faktiskt bli jättekul att spendera en heldag med honom själv.

Sedan har jag även fått två stora paket idag, ett ifrån andra sidan landet av the Bossert family och ett ifrån min underbara, snälla, söta oerhört saknade vän fröken Janson. Ska bli så spännande att öppna dem på julafton.


Dec. 20, 2010

Helgerna går så fruktansvärt fort, tyckte nyss det var fredag, men hepp nu är det söndag kväll och helgen har passerat. Men helgen har varit bra, har hunnit med restaurangbesök, bio, shopping och gymmet. Och idag träffade jag Josefin, också svensk au pair, himla snäll och trevlig tjej.

Nästa vecka har barnen jullov, vilket betyder ingen skolan och inga aktivteter, så mer jobb för mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem nästa vecka, får prata med min hostmom och se om han komma med lite idéer. Sen är det ju faktist julafton nästa vecka, kan inte riktigt fatta de än faktiskt, den senaste tiden har bara flygit iväg och snart är det nyår också, inge mer 2010, men 2010 har bjudit på många bra saker.

Bilder sen gårdagen




Seattle


Space Needle





snowboardvideo premiären

Fredag

Fredag, äntligen säger jag bara. Har haft en väldigt bra arbetsvecka, har gjort mycket kul tillsammans med barnen. Idag var vi på Childrens museum, det är egentligen inget muséum utan mer som ett ställe där barnen kan leka, klä ut sig och lysna på sagor, riktigt kul där faktiskt. Och dagen till ära var Santa på besök, tror nog först att Tyler och Kristina blev lite rädd för honom, men när han erbjöd dem godis följde dom snällt med honom för att hämta det och sedan satte de sig i han knä för att ta kort.

Ikväll ska Nick ta med mig på en snowboardvideo premiär, kan nog bli ganska så intressant, tror jag.

Imorgon är det lördag och då väntas en lång sovmorgon, det har jag gjort mig välförtjänt av.


Gingerbread house

Idag har jag och barnen byggt ett pepparkakshus. Jag tycker verkligen sånt är jättekul och det tycket självklart barnen också. När vi var färdiga var de så stolta över resultatet och jag håller med dem, det blev ganska bra tillslut ändå. Det börjar verkligen kännas som jul nu, julmusik spelas på radion hela tiden, nästan varenda hus har julbelysning, granen är klädd och vi har till och med en blinkande ren i trädgården. Min hostdag är väldigt mycket för det här med julbelysning, så vårat hus är ganska pyntat. Men jag tycker det är fint, ser så mysigt ut på något sätt när man kör in på uppfarten.

För övrigt så var jag på gymmet idag. Slutade vid 6 så stack dit direkt efter jobbet. Bra mycket folk där idag, fanns inte ett enda löpband ledigt när jag kom dit, så det fick bli cyklen idag istället. Klockan 7 varje dag är det 2 and a half men, har verkligen börjat fastna för den serien, perfekt underhållning medan jag tränar.




2010-12-15

Jag har kommit på mig själv att jag äter väldigt mycket, mycket mer än jag brukar äta hemma. Dock äter jag inte bara onyttiga saker (visst blir det mycket av det också) utan jag har även börjat äta broccoli, sallad och ärtor. Så även om det friterade landet har sina negativa saker då det gäller mat så har jag hittat lite nyttig mat bland alltihopa.

Fick en bra nyhet av min hostmom idag. Hon berättade att det nu är bestämt att vi ska till Carmel, CA över nyår. Om jag blev glad att höra det, så nu bär det av på resa nummer tre med the Hyde family, så back to Cali om två veckor.

Imorgon är det redan onsdag och då kommer städmänniskorna, det är som är bra med att dem ommer är att jag inte behöver bädda barnens sängar och städa deras rum, jag behöver till och med inte bäda min egen säng. Sedan är det ju väldigt bra att hela huset blir rent och fint, men det negativa är att det blir ca 6 maskiner tvätt och vem är det som viker tvätten här i huset, jo jag, så medan barnen är i skolan kommer jag sitta och vika tvätt. Mindre roligt. Men jag slutar 5:30 imorgon, det är bra!

Dsgen har för övrigt varit bra!

3 months

Idag har jag varit bosatt i Amerika i tre månader. Tänk hela tre månader sedan jag lämnade lilla Sverige. Dessa tre månader har verkligen varit en bergochdalbana, vissa dagar har varit jättebra, medans andra dagar har varit riktigt jobbiga. Men just nu är det gott om bra dagar. Idag är det ju även Lucia, men amerikanarna firar inte lucia, så inga pepparkakor, inga lussbullar, ingen glögg och inget luciatåg, lite tråkigt faktiskt. Lucia är alltid så mysigt hemma. Idag är det också faster Marias födelsedag, så ett stort grattis till dig.

Dagen har varit bra, lite seg emellanåt dock. Men jag har hunnit med allt som jag skulle göra idag, jag skulle lämna i bilen till bilverkstaden, jag skulle till posten och jag skulle till banken. Och allt detta han jag med på mina två lediga timmar. Bra gjort! Måste tilläga att det var sjukt mycket folk på posten idag, jag och ett 30-tal till människor stog i kö med våra stora paket för att få dem ivägskickad. Tog ett tag kan jag tala om, men det får man räkna med så här i juletider. Hoppas bara att paketet kommer fram innan jul. 

Seattle skrällade idag då solen tittade fram, fick mig en liten chock när jag såg den. Så solbrillorna åkte på idag, var ju ett bra tag då jag använde dem senast. Eftersom det var fint väder drog jag och kidsen till parken, spenderade några timmar med mycket lek och skratt där. Jag gillar vekligen mina små värdbarn, de är bara så söta och goa.






Ice-skating

Ännu en helg har passerat, synd att helgerna går så fort bara.

I lördags hade jag au pair möte med min Lcc-grupp, mötet var i Bellevue på en skridskobana. Så jag och min familj åkte in tidigt på lördagsmorgonen till Bellevue. Tror det var första gången Tyler och Kristina åkte skridskor, men till min förvåning var de faktiskt ganska duktiga. Visst ramlade de några gånger, men det hör ju till. Tror det var ca ett år sedadan jag åkte skridskor senast, så lite vingligt var det allt i början, men jag klarade att stå på benen hela tiden iaf.

Efter mötet åkte jag tillbaka in till Redmond för att köpa de sista julklapparn, så nu är allt klappat och klart, har till och med slagit in dem. På kvällen åkte jag till Everette för att träffa Michael, var på en christmaslight festival, himla trevligt faktiskt, riktigt kul att gå runt och titta på alla dekorationer. Sedan hem till hans place för film. Bra avslut på kvällen.

Idag ställde jag klockan på 10 så att jag skulle hinna skypa med vänner och familj, först ut var Oskar, var ett tag sedan jag pratade med honom så det var kul att få en uppdatering på hans liv. Nästa var fröken Janson och vi hade en del att prata om, tror det var två veckor sedan jag pratade med henne sist, så vi hade mycket tid att ta ikapp. Till sist pratade jag med min underbara familj, alltid lika kul att prata med er ska ni veta.  

Efter några timmars pratade drog jag till gymmet, så lite nytta har jag gjort idag iaf. Och därmed var helgen slut. Men en väldigt bra helg har det varit. 








Lightfestival 


ABC-song

Seattle visar sitt rätta jag, regn, regn och åter regn. Tror faktiskt inte att det finns något annat väder här. Men väljer man att bo i washington så får man vara beredd på att det kommer regna i stort sätt varje dag. Är dock lite avundsjuka på er därhemma som har massa snö, jag vill också ha snö, åka pulka och skidor, vara ute och göra snöängalar och bygga snögrottor. Hoppas att snön kommer falla här inom kort.

Idag har bestämde jag mig för att jag ska åka och hälsa på min saknade vän Sofia Lundh som befinner sig på andra sidan landet. Vet ej när eller hur, men känner att jag behöve komma bort lite.

Mina små söta värdbarn har idag lärt mig abc-sången, så nu har gått runt och sjukt på den hela dagen, lite smått pinsamt sådär när folk på gymmet börja kolla snett på mig. Men det är en sång somverkligen fastnar på hjärnan kan jag iaf säga till mitt försvar.



Fifa 11 and christmas decoration

Onsdag, vilket betyder att mer än halva min arbetsvecka är avklarad. Ganska skönt faktiskt, längar till helgen just nu. Idag har jag haft ytterligare en bra dag med mina underbara värdbarn, de hade preschool först och under den tiden städade jag båda lekrummen (mindre kul dock) sedan hade de fotbollsträning och de är verkligen så söta när de spelar, alla på bollen. Sedan hem och julpyssla. Idag gjorde vi massa tomtar, klippte, klistra och målade. Väldigt fina blev dem. Så nu är det jul här i huset. 

Efter jobbet åkte jag för att träfa Michael, blev mat och fifa spel. Kan tyvärr in skryta med att jag är världens bästa på fifa, men kul är det iaf, tror jag bara förlorade med sisådär 6 eller 7 - 0. Men men jag kan ju bara bli bättre, Adam du får kanske ge mig lite privatlektioner. jag hjälpe även till att juldekorera hans lägenhet, vi klädde julgranen, satte upp julstumpor och julbelysning. Så nu är hans lägenhet jättejulig och fin. Dock så har amerikanarna en ängel på toppen av julgranen ist för en stjärna, hmm....lite konstigt om ni fårgar mig, en stjärna på toppen är betydligt bättre.  

Nu är jag hemma igen efter en bra dag och en mycket lyckad kväll, imorgon väntar skype med saknade människor hemifrån.  


Julmusik och julbak

Dagarn flyger förbi just nu, vilket är bra tycker jag för då innebär det att det snart är jul och jag är en sådan människa som verkligen älskar julen. Idag har jag och min underbaringar haft en suuuper dag. Baseball på morgonen som vanligt, sedan lunch på 7 elevens parkering, hiih mysigt. Efter det Great Play och sedan hem. På eftermiddagen bakade vi vad dom kallar julkakor här, inte så jättejuliga om ni frågar mig, men grymt goda blev dem iaf. Var riktigt kul att baka med barnen faktiskt, visst blev det ett kilo socker på golvet, smällt smör på stolarna och lite bråk om vem som skulle röra smeten. Men det är smällar man får ta helt enkelt, utöver det spillda sockret, smöret och bråket så hade vi riktigt mysigt, då vi lyssnade på julmusik och hade julkännsla.










Helgen har varit bra och jag mår bra!


Fredag: var tvungen att jobba kväll så att mina hostpäron kunde gå ut och äte middag med vänner. Men det gjorde inte så mycket faktikst. Lagade middag, läste bok och sedan somnade barnen runt 8. Så jag hade lite fredagsmys för mig själv resten av kvällen med Ben & Jerry och The ugly truth. Bra kväll fakitkst.

Lördag: Äntligen sovmorgon! Åkte sedan in till Bellevue för lite christmasshopping. Blev lite julklappar, men det bästa av allt var att jag äntligen hittade min vita converse. Har i princip sen jag kom till usa varit runt och letat efter dem i alla affärer men det har aldrig haft min storlek, men i lördags hittade jag dem äntligen. Blev även lite andra inköp, där rök veckans lön med andra ord. Men vad gör det, får ju även lön nästa vecka också. Åkte sedan iväg till gymmet för lite workout, efter det hem för att göra iordning mig för kvällens bravader. Och vilken kväll det blev, riktigt lyckad faktiskt. Kvällen började hos merethe, sedan bar det vidare till någon jag tyvärr inte mins namnet på, men där var det allt bra dag. Beer pong och rördvita muggar, Amerikanskt med andra ord. Nästan alla som var där hade vita T-shirtar på sig så att folk kunde skiva med neonpenna på, så nu är min nyköpta vita T-shirt från target (8 dollar) nedkladdad. Eller nedkladdad och nedkladdad, ganska kul att folk skrev på T-shirten faktiskt. Fick en del bra kommentarer ifrån vissa personer. Landade hemma runt 4 snåret, en aning trött när jag kom hem kan jag tala om, men grymt bra kväll.

Söndag: Sovmorgon igen, väldigt lång sovmorgon. Vaknade runt halv 2 tror jag, drog till gymmet, kom hem och städade rummet lite och nu sitter jag här. Väldigt trött jsut nu så blir nog att gå till sängs tidigt ikväll.

Imorgon är det ny arbetsvecka som gäller och btw idag har jag varit i staterna i 11 veckor. Tiden går rätt fort trots allt.

Stoppad av polisen

Ganska så tråkig och vanlig dag idag. Barnen hade preschool så under den tiden vek jag tvätt, packade upp alla väskor sen Kansas och städade bilen. Inte det roligaste precis. Åkte sedan iväg och hämtade barnen, blev lite snack och efter det var det fotbollsträning. Kom sedan hem, lekte lite och tog ett bad. Slutade jobba vid 6 och drog direkt iväg till gymmet. När jag skulle köra hem efter gymmet ser jag en polisbil med rödblå blinkade ljus på som följer efter mig. Jag blir livrädd och stannar vid kanten. Jag ser att en polis kommer fram till mig, han ber mig veva ner rutan och lyser med ficklampan i ansiktet på mig. Precis som på film nästan. Han ber att få kolla på mitt körkort, kan säga att mina händer skakade ganska mycket när jag överlämnade det till honom. Fick sedan tillbaka det och han sa då att jag inte hade haft mina lysen på, det var därför han stoppade mig. Inget allvarligt. Men var väldigt rädd där ett tag faktiskt. Men ingen skada skedd, allting gott, slutet gott. Jag kan ju lova att jag ska dubbelkolla varje gång så att jag verkligen har lysena på när jag kör. Amerika bjuder på många överaskningar :)

Idag har det även varit andra dagen den här veckan som jag inte har ätiti något onyttigt, får ge mig själv en applåd nästan :)


RSS 2.0