Finfin helg

Jag lever verkligen på helgerna, veckodagarn aär bara strödagar tills helgen kommer. På helgen händer allt roligt och det är den man ser fram emot. Denna helgen har det blivit hottub hemma hos mig, ett nytt shoppingmall invigdes (gryyymt) god mat, lite motion och sedan massa med prat och planering. Träffade även på Tina igen vilket var jättekul.

Som en liten parantes måste jag även nämna att när vi åkta på motorvägen så hade vi en lite flört med en skolbuss full med sportkillar, hehe. Lite småkul sådär.

Imorgon är det redan mars och snart börjar det hända grejer.


Min värdmamma går mig på nerverna!

.....har inte så mycket mer att säga än rubriken..eller jo, jag had en grymt roliga playdate/dag med Steffi och hennes värdbarn. Hon är allt bra hon min vän.

Underbara värdbarn!

Mina små värdbarn har idag varit hur snälla, söta och underbara som helst. Eftersom att de inte har någon skola denna vecka så har vi mycket tid att hitta på massa kul. Så idag har varit inne i Seattle och besökt Childrens museum. Kul hade vi, vi lekte brandmän, byggare, restaurang, och uppträde på scenen. Har även denna dag fått ovanligt mycket pussar och kramar. Såååå sööööta. Jag tycker verkligen om dem.

Min värdmamma har varit i San Francisco på affärsresa måndag-tisdag så dessa dagar har varit lite slappa, inte så stela som när hon jobbar hemifrån, men imorgon är hon tillbaka och då det blir det den vanliga ordningen igen. Tycker faktiskt att det är ganska skönt att inte barnen har någon skola denna vecka för då får jag spendera mer tid och göra massa roliga saker med dem, det negativ är att jag inte har någon tid att skypa på dagarna. Så är livet, nästa vecka är allt som vanligt igen.


The weekend

Min helg har varit braaa, slutade vid 5:30 på fredagskvällen, tog mitt pick och pack och begav mig till lilla Wodenville och Denise. Där fanns även Lizette, vi gick på bio, no strings attached, grymt bra film och snyggingen Ashton Kutcher spelade huvudrollen. Åkte sedan hem till Denise för att fixa lite kvällsmat, ägg och svamp blen det.

Lördag, shopping på Target, hittade en del som jag ville köpa men tänkte lite vuxet att jag måste spara mina pengar ist. Så ingenting blev det för mig. Däremot shoppade både Lizette och Denise loss, Denise fyndade till och med, men ett par jeans för 6 dollar. Inte alltid man hittar så billiga jeans. Jag var även tvungen att lämna in min värdpappas jobbil på verkstaden, lite surt att att jag är tvungen att göra det på min lediga dag tycker jag. Sedan tog det typ två timmar så vi var fast i Wodenville hela dagen. Kvällen avslutades iaf bra med bio igen (I'm number four) och sleepover hos Denise.

Söndag, uppstigning ganska tidigt, skype och telefonsamtal hem till Sverige. Ringde min söta mormor och hon belv så glad, jag saknar henne såååå. Efter det in till Seattle för att plocka upp Steffi från tågstationen och sedan tillbaka för au pair möte. Bowling denna gång och vem briljerar?? Strike på första slaget..oj oj oj. Sedan gick det dock lite sämre, men grymt kul att spela iaf.

Nu sitter jag här, nyduschad och redo för sängen, men första lite gossip girl.


sjukhus

Det är klarblå himmel, solen lyser och det är ca 50 F ute. Seattle skrällar. Jag har nu preceis gjort klart alla mina sysslor och snart väntar en skypedate med fröken Janson.

Igår hände en liten läskig sak faktiskt. Efter att jag slutat jobba vid 8 drog jag till gymmet och runt 9 tiden ringer min värdpappa och säger att det befinner sig på sjukhuset. Min värdmamma har då fått smärtor i hjärtat och han ber min komma dit så fort jag kan. Jag slänger på mig kläder och springer som galning ut till bilen. När jag kommer fram ser jag mina två söta och underbara värdbarn sitta i väntrummet tittandes på TV med pyjamsa på. Åhhh vad jag tycker om dem. Jag frågar min värdpappa hur det är med henne och han säger att hon fortfarande blir undersökt men att allt verkar bra. Jag kan andas ut. Han ber mig att ta hem Tyler och kristina, så jag packar in dem i bilen och vi beger oss hemåt. På vägen hem hör jag Kristin snyftandes i baksätet, jag frågar hur det är med henne och hon säger att hon saknar mamma. Jag försöker trösta henne och säger att mamma kommer komma hem snart. Att se henne gråta, får även mig att börja gråta.  

Runt 12 tiden ringer äntligen min värdpappa och säger att allting är bra och de är på väg hem. Sjukt jobbig kväll, men som tur var slutade allting bra

För övrigt fyller min suppergranne och underbara vän Emma Friberg år, så ett stort grattis till dig!


Alla hjärtans dag

Måndag igen....piss.

Helgen har varit bra, fredagskvällen spenderades med Lizette, Denise och Jenny på Cheescake Factory, tusan vad god mat dom har. Hade sedan sleepover med Denise hemma hos mig. Lördagen in till Seattle Downtown för shopping och mycket shopping blev det allt, gjorde av med hela min lön. Sedan hem till Denise för sushi och film, vi såg på i rymden finns inga känslor, himla mysig film. Igår hade jag och Steffi vartit i usa i hela 5 månader, så det firades med att hon äntligen skrev in sig på ett gym och efter det mat och glass. Tänk hela 5 månader, tiden här i staterna har varit hima bra hittills och mer bra tid kommer det bli. Måste dock erkänna att jag saknar lilla landet lagom emellanåt.

Idag är mina små värdbarn sjuka, vilket då betyder att dem inte ska gå till skolan och att jag måste stanna inomhus med dem hela dagen, segt som tusan och vi får inte ens se på tv...

För övrigt så är det ju alla hjärtans dag idag, får se vad som händer ikväll :)

Min prins!

Åhh jag har haft en bra dag. Idag började jobbad vid 6 eftersom så att min hostdad kunde gå till grymmet imorses, men för en gångs skull tyckte jag att det var riktigt skönt att gå upp tidigt. Gick ner till köket och det var helt tyst, skön kännsla, satte på lite tyst musik och började med frukosten till barnen. Klockan 7 vaknar Kristina och Tyler och båda är på bra humör, inga protester när det gäller att ta på sig eller äta frukost. Eftersom jag började tidigar var jag också klar med köksarbetet tidigare, vilket då gav mig tid att sitta och tittat på TV tillsammans med dem i 15 min. Sätter mig i mitten och båda lägger huvudet på mina axlar, så mysigt! Imorses var det svinkallt, var tom frost på bilrutan, så idag fick jag skrapa bilrutan, barnen hjälpte mig och det tyckte det var jättekul.

Hade rast mellan 10:30 - 12:30 så då blev det skype med la familia och en härlig frukost som innehöll ägg, pannkakor, vindruvor och jordgubbar. Yummie på det! Hämtade dem sedan och efter det var det fotbollsträning. Sedan skulle vi iväg till Costco för att fixa passfoton och dem var verkligen så söta. De fick stå på en pall mot en vit väg och le, att få fram ett léende var dock lite svårt till en början, men när jag sedan började göra fula grimaser så fick jag dem allt att lé.

Efter passfotot åkte vi hem och precis när vi kom innanför dörren kissar Kristina på sig. Hon tittar på mig och säger "Jessica, I didn't mean to" Jag säger att det gör ingenting och att de är sånt som händer ibland. Dock var det inte så jättekul att ta reda på kläderna efteråt. 

Precis innan jag slutar jobba så frågar Tyler mig om jag tycker om min familj. Jag svarar att jag älskar dem och då säger han "But Jessica we're your family now and I love you" Blev nästan lite tårögd där, han är så söt min lilla prins. 

 

"Look it's snowing"

Söndag igen, veckorna går sjukt snabbt just nu, vet inte om det är bra eller dåligt. Helgen har iaf varit jättebra, jobbade fredag kväll, så efter att jag hade lagt barnen kom Denise och Lizette förbi, blev dipp och grönsaker och Dear John. Vid 11-tiden åkte Denise hem för hon var tvungen att jobba på lördag förmiddag, men Lizette stannad för sleepover. Vid midnatt gick vi ut i regnet för att bada hottub, satt säkert där i över två timmar och pratade och var rädda för tvättbjörnar.

Lördag, svnängde förbir Denise för att hämta upp henne, sedan bar det av mot IKEA för svensk lunch, köttbullar, mos och gräddsås och till efterrätt daimtårta. MUMS!!! Efter det hade Lizette Zumba, så då drog jag och Denise till dowtown för lite shopping. Att åka buss här är himla billigt, från Lizette till downtown kostar det 75 cent, vilket är ca 5 kr och från mig till downtown (tar ca 50 min med buss) kostar det 2.5 dollar. Inga stora summor det inte. Billigt är bra. På kvällen blev det sushi, svenskt godis, svenska tidningar och film. Mysigt värre! Sleepover hos Lizette på lördagkvällen, tre stycken i hennes queen size bed, var precis så vi fick plats.

Söndag, vaknade av att Lizettes värdbarn spelade piano vid 8-tiden, inte den bästa väckningen precis, men så är livet som au pair. vid 12 tiden var det va hemmåt och nu sitter jag här med datorn i knät och super bowl påslaget på TV:n, kanske snart är dags att öppna min Ben & Jerry? :P

Imorgon är det ny arbetsvecka som väntar, får se till at lägga mig i tid ikväll så jag orkar jobba imorgon.

Finbesök

Vilken fredag, började jobba vid 7:30, slutade vid 11. Så idag har jag nästan haft hela dagen ledig, vilket då innebär att jag har haft jättemycket tid att fixa lite saker. Jag började på gymmet, sedan åkte jag vidare till banken och efter det till QFC för att fixa lite ätbart till ikväll. Ska jobba kväll ikväll då mina värdpäron ska på någon musikal, men det gör inte mig något för Denise och Lizette kommer hit för film och myskväll, blir nog även lite hottub. Denise och Lizette bor i Lidköping, så tre skaraborgsbrudar hemma hos mig i Seattle.

Dags att kila, börjar jobba om 10 min, hoppas alla ni därhemma har haft en bra kväll.

2010-02-02

Mina små söta värdbarn har varit väldigt bra de senaste dagarna, igår hade vi playdate med Johannas barn, det gick faktiskt jättebra. Vi åkte till parken och lekte ute i strålande sol men dock det väldigt kalla vädret. Idag har dem också varit bra, väldigt gulliga och snälla mot mig och inte så vilda för den delen heller. Imorgon har dom skola så då har jag ledigt någon timme på förmiddagen vilket är skönt, skype med oskar är då inbokat.

Kvällen har tillbringats med Steffie, var ock kollade på gym som hon eventuellt ska börja på. Sedan hem till mig för te och prat. Trevlig och mysig kväll!


Monday

måndagar är ingen bra dag, helgen är verkligen sååååå långt borta. Vanlig jobbdag, barnen hade skola, jag tog en promenad och städade mitt rum, hämtade dem och åkte till parken för att leka, sedan Great Play och efter det hem. Gymmet blev det efter jobbet idag, var faktist ett bra tag sedan jag var där sist.

Ibland kan jag verkligen bli så himla sur på värdmamma, som idag till exempel, jag sa att dom inte fick äta chips som snack, självklart springer då både tyler och kristina till mamma och frågar henne om de får och hon säger självklart ja. Jag sa till henne att jag hade sagt nej och att det bli dubbla budskap om hon säger ja. Och det är inte första gången det blir så här, inte så konstigt att inte barnen lyssnar på mig...


RSS 2.0