Fit for fight

Mitt nya liv i staterna är påbörjat. Hälsosam mat och motion är i fokus. Vill helst inte komma hem 10 kilo fetare. Kan säga att det är väldigt lätt att äta onyttigt här. I min familjs ansökan stog det att det äter väldigt hälsosam mat och det gör det också, men bara på kvällarna. Till frukost äter pojkarna våfflor med sirap, smörgåsar med jordnöttssmör och honung. Och detta var min frukost i en vecksa tid med. Men nu har jag tagit mig i kragen och börjat med lite mer hälsosam och nyttig mat. Får se hur länge det håller i sig dock.

Har även tänkt att jag ska biffa till mig lite, skaffa lite mer muskler så att säga, har ju än del personer som jag gärna vill slå i armbrytning när jag kommer tillbaka, hehe. Får se hur det går med det, men försöka kan jag ju alltid.

Så idag blev det en morgonpromenad i solen efter efter att jag hade lämnat av pojkarna. Promenadtid: ca 60 min. Inget att hurra för precis, men alla behöver en mjukstart.

 


Great weekend!

Lördag:
Gick upp vid 10 - tiden, grymt skönt att kunna sova ut efter en veckas arbete. Spenderade dagen med Johanna hemma hos mig vid poolen. Älskar verkligen det, jag älskar vädret och jag älskar att min familj har en egen pool som jag får använda när jag vill. Wiiiee. Så bra har jag det. Efter några timmar vid poolen drog vi ner till stan, handlade grönsaker, dipp, chips och godis till kvällen. Finns ingen riktig dippmix här, men Johanna hade fått paket hemifrån med Souer Cream dippmix som vi åt på kvällen. Så om någon snäll själ därhemma har lust att skicka mig lite dippmix så vore jag oerhört tacksam. Innan vi åkte hem stannade vill till på Taco Bell och Peets Coffee.

Pojkarna hade sleepover och min värdföräldrar var bortbjudna på fest så jag och Johanna hade huset för oss själva. Tror nog aldrig huset har varit så lugnt och skönt som det var då. Så det blev riktigt lördagsmys för våran del, onyttig mat, film och sleepover för våran del med.

   

   




Söndag:
Vi ställde klockan på 9 för att sedan åka iväg hem till Johanna. Jag fick träffa hennes värdfamilj och se hur hon bor. Mötte sedan upp Filippa och två andra au pairer för att ta bussen till Stinson beach. Vägen dit var verkligen hur fin som helst, superfin utsikt. Stranden var jättelång med finkornig sand samt massa massa människor och snygga badvakter. Tog sedan bussen hem vid 5 tiden, blev än en gång ett stopp på taco bell. Denna vecka har varit onyttig, smörgåsar med jordnöttssmör och våfflor med sirap till frukost varje dag, pizza till lunch och ben and jerrys glass på kvällarna. Men icke mer, nästa vecka börjar mitt nyttiga liv i USA, hälsosam mat samt mycket motion. 

   

     

   

   

   

   

   

FRIDAY!!

Behövde bara jobba morgon idag, väckte pojkarna, gav dem frukost, gjorde iordning deras lunchboxar, skjusade dem till skolan. That's it. Sen var jag ledeg hela dagen. Dagen tillbringades med Johanna på ett shoppingmall, spenderade en hel del pengar idag. Gå och shoppa i USA är en helt annan sak än att shoppa hemma. Utbudet är enorm och det är billigt. Pengarna spenderades på HM, väldigt originellt, har åkt över Atlanten och jag shoppar på HM...men va fan det var iaf snygga kläder jag köpte. Och sen känns det väldigt bra att gå på HM, känns som hemma på något sätt.

Ikväll väntar middag och utgång med Johanna och två tjejer från Tyskland. Kommer nog bli riktigt bra, kul att testa på utelivet i Amerika.


My place

Åhhh äntligen, det är snart fredag. Inte för att jag har tröttnat på jobbet redan men fredag är ju alltid fredag. Och när det är fredag så betyder det att det snart är helg och sånt gillar vi! Tror även kanske att jag får min första lön imorgon.

Vädret håller i sig fortfarande, blå himmel, strålande sol och ca 25 grader. Blev en dag vid poolen idag igen. Kan bara inte låta bli, så himla skönt att bara ligga där och sola och lyssna på musik och det är speciellt trevligt när man har en snygg trädgårdsmästare att kolla på..hihi.

Min kära mor frågade om jag kunde lägga ut bilder på hur jag bor, så här har du. Enjoy!

mitt rum
mitt rum

      
walk-in closet

      
baksidan


poolen

     
huset, framsidan                                  min bil


Sunny day in california!

Vädret är suuuuuper, blå himmel ca 25 grader ute. Kan nog inte bli så mycket bättre. Idag är det andra jobbdagen, väckte pojkarna, gav dem frukost, skjusade dem till skolan, sedan hem för att tvätta och fixa ordning i köket. Så nu är jag färdig. Poolen lockar ganska mycket just nu, så det blir kanske lunch vid den idag. Sedan ska jag och Rebecca in till stan för att fixa mitt security number och även svänga förbi körskolan så jag kan börja plugga till körkortet. Har hört att det är ganska lätt att at körkort här, så det ska nog inte vara några problem.


A day in San Francisco

Hela dagen spenderades i San Francisco. UNDERBART!

Först skattjakt med alla andra au pairer, och jag kan ju säga att mitt lag var ju inte sådär superbra, tror vi fick 37 poäng av 120 möjliga. Men men man kan inte vara bra på allt. Efter skattjakten tog jag Johanna spårvagnen till det stora shoppingmallet. ååhh det var så underbart, flera våningar med bara affärer, Dock köpte jag ingenting eftersom jag inte har så mycket pengar just nu, men när jag får min lön nästa vecka då blir det shopping för hela slanten. Converse står överst på listan, det är så billiga här ca 350 svenska kr.

Väldigt bra dag, möte mycket trevligt folk från både Sverige och Tyskland. Fick även träffa Jannice och Kajsa igen.

 






CALIFORNIA!

Första mötet och första dagen hos familjen avklarad.

Landade i Oakland, CA vid midnatt igår pga att planet var försednat ca 3 timmar. Men allt gick bra ändå och familjen stod och väntade på mig vid bagageuthämtningen. Pojkarn sprang fram och kramade mig och sa att de hade längtat efter att jag skulle komma. Ett bättre välkommande kunde jag nog inte ha fått.

Idag har jag kört bil för första gången i USA, aaah det var annorlunda, två/tre filigt hela tiden, får svänga höger när det är rött, får göra en u-sväng efter ett stoppljus. Konstigt, men det är bara att anpassa sig. Sedan var, rebecca och cole nere i stan och kollade runt lite, rebecca visade mig även var alla pojkarn går i skolan så jag kan det tills på onsdag för då är det min första jobbdag på egen hand. Ikväll var det familydinner, då det bjöds på kyckling och majskolvar. mummms! Efter maten spelade jag och pojkarna gaga-ball, alldrig hört och aldrig spelat det spelet förut men kul var det iaf. Har även hunnit med att packa upp och göra mig lite "hemma" i mitt nya rum.  

Imorgon väntar San Fracisco och west coast scavange hunt. En typ av skattjakt med alla au pairer i karlifornien. Tror det kommer bli hur grymt som helst, ett bra sätt att träffa nya människor och även får se San Francisco.

Nej, nu ska jag sova men först lite bilder från New York.


















JFK

Sitter just nu på flyplatsen med mina snygga österikiska vänner. Väldigt trveligt måste jag säga. Sanart är det boarding och då lyfter plantet mot Washington där vi ska mellanlanda för att sedan flyga vidare mot Oakland, CA! Så ikväll blir det första mötet med familjen. Nervöst med sjukt spännande.

btw New York was awesome!!

I'm leaving town, I'm cashing out

Resan börjar nu!
Hjälp?! Äntligen!!

RSS 2.0