IKEA and Chinese New Year

Söndag kväll och helgen är över, suuuuuuuuuurt.

Fredag: Jobade kväll så Steffi kom över och vi tittade på TV, lite småtöntiga som vi är så tittade vi TeenNick (Nickelodeon) sedan Blue Crush, himla bra film faktiskt. Tanken var att vi skulle äta dipp och grönsaker men jag glömde köpa sourcreme och Steffi har bara 3 dollar på sitt kort så det blev inget med det, istället tänkte vi poppa popcorn, min värdfamilj har bara popcorn som man poppar i kastrull och varken jag eller Steffi hade gjort det innan, men vi tänkte att det kan ju inte var så svårt. Så vi hällde upp lite olja i en kastrull och lade i majskornen, Efter några minuter känner vi att börja lukta bränt (tur att inte mina värdpäron var hemma), vi lyfter på locket och popcornen är så klart brända, så inga popcorn för oss. Istället blev det våfflor med glass och sirap. Bra fredagskväll!

Lördag: Beger mig in mot Seattle och Lizette där jag möter upp henne och Denise. Efter att jag har hämtat upp dom styr vi bilen mot IKEA, var faktiskt en väldigt skön känsla att gå in där, lite swedenfeeling, det bästa var ju maten så klart, köttbullar, mos och grädsås. Och allt godis som jag köpte, marabou, daim och bilar, ljuvligt. Drog sedan vidare till Southcenter och mer shopping, dock köpte jag inte så mycket, bara ett par skinnhandskar och en ring. Jag har faktiskt blivit mycket bättre på att hålla i mina pengar. Kvällen tillbringades hemma hos Denise, där det var Chinese New Year, vi åt knepig mat och drack äckligt risvin, men det var en upplevelse att fira det med. Efter maten belv det film (sex and city) svenskt godis och delicato chockladbollar, tror vi somnade runt halv 4.

Söndag: sooooovmorgon, tror vi vaknar runt 11-tiden, vi går upp och bara tar det lugnt, gör iordning lite frukost och kollar datorn. Sedan tänkte vi att vi skulle gå på bio idag, men inga bra filmer visas just nu så det blev inget med det, istället åkte vi till Target. Där hittade jag än superfin ring som jag bara var tvungen att köpa, fick även med mig en Ben&Jerry hem. Så ikväll blir det till att kolla ikapp Grey's och avnjuta världens godaste glass.









Ett stycke Steffi

Dagen har varit bra med ett stort feting B. Körde som vanligt barnen till skolan vid 8:45, kom hem, gjorde iordning köket och disken, sen hade jag ca 2 timmar ledigt innan jag skulle hämta barnen igen. På dom 2 timmarna han jag med väldigt mcyket, jag pratade med pappa och Amanda, en snabb skypdate med Soffi och även ett efterlängtad samtal med oskar. Sedan damsög jag tom bilen innan jag åkte iväg. Bra förmiddag helt enkelt. Hämtade kidsen vid 12:30, kom hem och lekte lite, vid 3:30 kom Steffi och hennes hostkid Michael över hit på en playdate, vädlans trevligt, tyckte nog barnen med för den delen. Slutade sedan vid 6 tiden, hämtade upp Steffi efter jobbet och vi kollade in ett gym som hon eventuellt ska börja på, verkligen jättefint gym, men dock lite dyrt 70 $ / månad, kvällen avslutades hemma hos Steffi med varsin Ben & Jerry. Bra dag, bra kväll. Livet rullar på väldigt bra just nu.

Och imorgon är det fredag, jobbar dock kväll, men Steffi kommer hit och vi ska käka svensk dippmix och grönsaker. Ibland har man ett bra jobb ;)


2010-01-26

Idag har jag skypat med världens bästa granne, Emma Friberg. Hon har nu äntligen skaffat skype så idag blev det samtal med henne, tror det var ca 3 månader sen vi pratade sist, så vi hade mycket att ta igen. Saknar att ha henne som granne, saknar faktiskt hela Bolmörtsv. Grannarna här har jag nog aldrig sett om jag ska vara ärlig.

Efter samtalet med miss Friberg blev det prat med Sara och Angelica, Sara har ju då inte skype så jag har inte pratat med henne alls sen jag har kommit till usa, vilket nu är lite mer än 4 månader, så ett väldigt kärt återséende där.

För övrigt har jobbet varit okej idag, jag och barnen bakade kakor igen, tror nästan det är jag som tycker mer om det än dem, heh. Dom tycker mer om att äta degen. På kvällen kom Steffi hit en stund och sedan åkte vi iväg för att äta, först till subway för att köpa min mat och sedan donken för steffi ville ha glass. Vi bestämde oss för att äta i bilen, så vi parkerade på en parkeringsplats och satt där i bilen och åt, mysigt värre!

Tänk imorgon är det redan torsdag, veckorna springer förbi just nu. Idag (svensk tid), imorgon (amerikanks tid) fyller Lizette 20, så ett stort grattis till henne! :)


Svensk mat och morotskaka

Väldigt seg dag på jobbet, kändes som om dagen aldrig skulle ta slut. Men klockan blev tillslut 6 och jag får sluta, så direkt efter jobbet åkte jag hem till min fina vän Denise. Där bjöds det svensk mat, ikea köttbullar, potatismos och gräddsås, så god mat har jag inte ätit på väääääldigt länge. Det är något speciellt med svensk mat. Sedan bakade vi en morotskaka, svenskt recept med amerikanska ingridienser och jag måste faktiskt erkänna att vi gjorde ett grymt bra jobb. Riktigt lyckad blev den. Medan vi satt och trycket i oss kakan visade hon mig sitt scrapbook album, känner att jag måste börja ta tag i mitt album snart, så imorgon tänkte jag åka till target och se om jag kan hitta något fint album som jag ska klistra in mina usa bilder i.


jag och Denise


Måndag

Evighetsmåndag...var verkligen supertrött när jag vaknade imorses, inte så konstigt kanske med tanke på att jag inte har sovit så mycket de senaste dygnen. Men som tur var var barnen i skola idag så jag fick ledigt någon timme. Känns verkligen inte alls roligt att vara tillbaka på jobbet just nu, helgen var så himla bra och jag känner att alla veckodagar bara kan gå och dö. Vi au pairer lever verklign på helgerna.

Imorgon är det tisdag, vilket också är den jobbigaste dagen i veckan eftersom att barnen inta har någon skola, men imorgonkväll ska jag iaf till Denise och äta svensk mat, kommer bli gooooott!

Vancouver

Jag börjar med att säga GRYM HELG!!! Bästa helgen sen jag kom till usa faktiskt.

Fredag: Slutade jobbet vid 4, min värdmamma skjusade mig till busstationen i Redmond och där hoppade jag på en buss till Seattle downtown. Väl där hittade jag inte tågstationen, så jag yrade runt där i ca 1 h, tiden tickade på och där var bara 15 min kvar tills tåget skulle gå. Men tillslut fick jag ta en taxi dit, tror jag kom ca 2 min innan tåget skulle gå, dock var tåget försenat vilket var tur för mig för jag hade inte ens hämtat ut min biljett. Men jag han med iaf. Tåget upp tog ca 4 h, så var i Vancouver vid 11-tiden. Chckade snabbt in på hotellt, gorde iordning oss och sedan bar vi oss ut. Vårt hotell låg mitt i smeten så klubbar till höger och vänster, perfekt! Tror vi landade på hotellet vid 5 tiden, så inte mcyket sömn den natten.

Lördag: Uppstigning vid 8, åt frukost på subway sedan begav oss till en liquor store för att handla inför kvällen, lite häftig känsla att kunna handla alkohol i butik fastän jag inte är 20. Kanada är allt bra. Efter det tog vi en taxi till Capilano suspension park. Parken var jättefin med en lång hängbro, träd, berg och vatten. Vi kände oss lite som japaner där då vi fotade konstant. Efter parken åkte vi tillbaka in till downtown, där blev det lunch och lite shopping. Sedan tillbaka till hotellet för att tagga inför kvällen, gjorde i ordning oss, gick ut och åt på en jättemysig sushi resaturang, gott som bara den var det. Mättna och belåtna gick vi tillbaka till hotellet för förfest, sedan ut i natten igen. Gick in på en klubb, träffade på Andréa och Merethe, kul kul! När jag och Lizette skulle gå tillbaka till hotellet träffade vi på en svenska dj i trappan, han hörde att vi pratade svenska och bjöd med oss till en klubb som han skulle spela på. Så vi fick vi vip och gratis drinkar, tummen upp för det. För övrigt var dj:n sjukt snygg. När klockan var 5 kände vi att det var dags för oss att gå hem, så inte många timmar sömn den natten heller. Kvällen var suuuuuper, har inte haft så kul på väldigt länge. 

Söndag: Tidig uppstigning igen, packade och gjorde iordning oss. Sedan var det dags för vantarjakt, vi var ute efter ett par röda vantar med lövet på. Hittade dock dem så vi frågade någon om vart vi kunde köpa dem, klockan var ca 10:50 så vi hoppade in i första bästa taxi, han körde oss till affären och vi skyndade oss om galningar för att hinna köpa dem. Sedan in i taxin igen och köra snabbt som tusan till busstationen, som tur var han vi. Bussresan hem tog ca 4 h, men vi var tvungan att stanna vid gränsen för att gå igenom en liknande flygplanskontroll. Var tillbaka i Seattle vid 3 tiden, tog första bästa buss till redmond och där hämtade min värdfamilj upp mig. Nu sitter jag här och är helt skut i både kroppen och huvudet, det är verkligen så jobbigt att jag ska jobba imorgon, men men så är livet, nu är det back to reality som gäller. 

Måste tacka Denise, Lizette och Tina för en grymt rolig helg i Vancouver, we'll come back soon!





 

Canada

åhhhhhh imorgon åker jag och tre andra svenska tjejer till Kanada, ser verkligen jättmycket fram emot det. Så nu är väskan packad med partykläder och tillochmed mina högklackade skor är nedpackade nu, första gången sen jag kom hit som jag kommer använda dem. Vi åker imorgon eftermiddag och kommer komma hem på söndag eftermiddag. En helhelg alltså, ska verkligen bli så skönt att komma bort lite från huset och familjen, jag låter jättehemsk som säger så, men när man umgås med barnen 10 timmar per dag och sedan inte få "gå hem" ifrån jobbet (eftersom jag bor på jobbet) så kan det ibland bli lite för intensivt. Tror alla au pairer förstår hur jag menar.

Idag har jag haft en jättebra dag med barnen mina, lämnade av dem vid skolan och sedan hade jag faktiskt 3 timmar ledigt. Min lilla ledighet spenderades vi datorn då jag han med att prata med Oskar och la familia. Hämtade upp dem vid 12:30, hem och leka, idag lekte vi mamma pappa barn och flygplan. Sedan åkte vi iväg för att tvätta bilen, tyckte nästan det var lite läskigt när man åkte igenom alla maskiner, men mina värdbarn tyckte precis tvärtom. Sedan hem för mat och efter det kom Ingrid hem. Kristina och Tyler var verkligen  jätteglada över att se henne igen (hon har varit i SF i 3 dagar). Ock så glad kommer jag också vara när jag får krama om min lilla mamma igen.


Yoga?

onsdag, veckans mitt, inte något att hurra för, dagen har i stort sett varit bra, fick äntligen in en skypetid med fröken Janson, så det var helt klart dagens höjdpunkt. Barnen hade skola idag vilket var skönt, fick faktikst ledigt mellan 10:30 - 12:30. Efter skolan var det fotbollsträning och eftermiddagen spenderades hemma. Tyler sa en så himla rolig sak idag föresten:

jag: Guys, do you know what we're going to do now?
Tyler and Kristina: nooo
jag: It starts with a B....and it's in the bathroom and you need to take of your clothes
Tyler: Yoga?

Han är så söööt den lilla människan. Tycker allt bra mycket om honom.

Sen har jag faktiskt hunnit med att köpa mig en systemkamera, så där rök alla mina sparade pengar, men det var det helt klart värt.


Martin Luther King Day!

jaa, då var det måndag igen, idag har det varit som en helgdag så ingen skola för barnen mina. Men det har gått bra idag ändå, lekte starwars på förmiddagen och eftermidagen hade dem greatplay. Slutade vid 6, drog direkt till gymmet och där träffade jag på marietehe. Det var ett bra tag sedan jag var på gymmet senast, närmare betsämt tre veckor, så det var faktiskt lite tufft idag, konditionen är ju inte på topp om jag säger så, men nu har hostan nästan försvunnit och förkylningen gått över så nu är det bara att köra på igen.

Braaaa helg

Åhh jag har haft en helt underbar helg. Jag jobbade bara fram till 12 på fredag så efter det åkta jag Southcenter Mall för ännu lite shopping, där finns Forever 21 så lite pengar spenderades där. Sedan var det familjemiddag på kvällen, min värdmamma har en kompis här med sina barn så det blev ett litet dinnerparty. Trevligt må jag säga.

På Lördagen blev jag upphämtad av Johanna och Sofia, vi drog in till Seattle för att möta upp Karin för att sedan åka ner till downtown och shoppa. Förvånansvärt nog köpte jag ingeting, kan ju iof bero på att jag är helt pank efter torsdagen och fredagen. Men kul hade i iaf. På kvällen var det en tysk au pair som fyllde år så vi gick till en Mexikansk restauran för att fira henne. Mycket bra dag med trevligt folk.

Söndag, au pair möte inne i Seattle, åkte och hämtade upp Linda, en tysk au pair, lite knepig människa faktiskt, väääääldigt pratglad, jag gillar folk som är sociala och prata men hon var bara för mycket. Vi hade möte på ett musikmuseum, ganska kul att strosa runt där, träffade en ny svensk au pair i området, Denise. Himla go tjej, efter mötet åkte vi tillbaka till redmond, åkte först hem till mig en snabbis sedan iväg till Subway för att käka. Grym dag idag med. Denna helgen har absolut varit en av de bättre helgerna här.

Imorgon väntar en ny arbetsvecka, tiden flyger förbi just nu. Ikväll blie det pepparkakor, skumtomtar och Paradise, lite Sverigekänsla. Mysigt!

Fyra månader!

Det är återigen den 13 och idag har jag varit i staterna i hela 4 månader, sjukt! Time pass by fast. Dagen har iaf varit grym, jobbade morgon, barnen hade skola till ett åkte och hämtade dem och sedan slutade jag vid 3. Drog in till Bellevue för shopping efter jobbet, tror jag gjorde av med ca 300 dollar idag, så mycket fina saker fick jag med mig hem. Imorgon jobbar jag bara till 12, vissa vekor är väldigt bra trots allt och i helgen ska jag eventuellt åka skidor, kommer bli suuuper.


pingu

Jag är sjuk, jag har ont i halsen och öronen och hostar som en häst. Kul att det är helg. Lyckad kväll med min värdfamilj för övrigt, pizza i soffan framför Pingu, himla mysigt program.

The world is beautiful

Dagen har faktiskt varit himlans bra, på förmiddagen åkte jag och barnen till Childrens museum, sedan åkte vi hem åt lunch och hela eftermiddagen spenderades vid poolen eller rättare sagt poolerna. Det var som himla fint där, massa berg, fina träd och jättefin poolanläggning, var så underbart. Inte trodde jag att jag kunde ligga och sola och bada utomhus den 4 januari. Livet är allt bra ibland. På kvällen drog vi till ett hotell som hade en jättefin uteplats med öppna eldar, där satt vi allihopa och pratade ock tittade på underbart fina solnedgången. Det är något med solnedgångar som gör att jag smälter, dem är så vackra.

Imorgon flyger vi hemmåt, har nog aldrig längtat hem från en semester tidigare, men nu gör jag faktiskt det, ska bli riktigt skönt att få sova i sin egen säng igen, få rutin på vardagen, att gå till gymmet och ha närheten till kompisarna. Kommer dock sakna vädret här.


Back to Carmel and back to work

Jahopp, då var 2010 över eller det har du ju iof varit nu i 2 dagar. Men jag känner att 2011 kommer bli ett riktigt bra år, har så mycket som jag vill göra, bland annat så vill jag åka till Australien och sen vill jag jobba i Sälen.  

Att fira in det nya året i San Francisco var riktigt bra och kul, jag åkte ju då till Sofie som bor i Lafayette redan på torsdagen och sedan kom den andra Sofie på nyårsafton. Vi hade en väldigt god nyårsmiddags som Sofie T hade lagat, kyckling, potatis och sås och till efterrät glass och jordgubbar. Yuumie. Sedan champange på det så klart. Lite senare under kvällen kom Pia, en tysk au pair, hon hade då bil så hon skjusade oss till barten som skulle ta oss in till SF. Väl inne i stan så hade vi lite svårt att hitta till klubben, då Pia hade fel adress, så efter ca en timmes promenad på SF:s gator hittade vi äntligen klubben. Där var det mycket folk kan jag tala om, men musiken var bra och människorna trevliga. Ett bra sätt att fira in det nya året.

Idag har jag tagit bussen tillbaka till Carmel och familjen, känns faktiskt inte så jättekul att vara tillbaka här. De 3 senaste dagarna har varit jättebra, jag har kunnat sova ut på morgonen, jag har haft bra sällskap, jag har ätit mycket god Kinamat och megagod Ben & Jerry glass, jag har sett på många bra filmer och jag har shoppat. Kände att det var ett välbehövligt break från familjen, jag är verkligen jättetacksam att dem lät mig åka iväg och få några dagar ledigt. Men imorgon är det måndag och då är det back to work som gäller.

Jag hoppas ni därhemma haft en riktigt bra jul och nyår.

2010-12-31

Champangen är på kylning, musiken strömmar ut ur högtalarna och vi börjar ladda inför kvällen.

Btw 2011 i Sverige nu, vi i staterna är ju då lite efter, har fortfarenda ett par timmar kvar av 2010.

RSS 2.0