We're not in Kansas anymore

Hemkommen ifrån andra resan. Just nu känns det faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i Seattle. På en månda har jag tillbringat 1 vecka i Seattle, så jag har inte riktigt hunnit "bygga upp" mitt liv här än. Nu ska vi vara hemma i en månad och sen efter jul bär det av på ännu en resa.

Kansas var bra, kul att träffa min HD (hostdad) släkt, hans mamma är verkligen jättegullig, tycker om henne jättemycket,
så det var kul att jag fick träffa henne. Firat Thanksgiving har jag ju också gjort, det ni, lite avundsjuka va?

Vi landade i Seattle vid 13:00 ungefär, flygresan gick bra, hade en mycket pratglad och trevlig kille som jag satt bredvid på planet, fick höra allt om hans så kallade musikkarriär, hans familj och hur hans Thanksgivig var. Bra tidsfördriv. Något som är en bra egenskap hos amerikanarna är att dem är väldigt trevliga och utåtriktiade, sånt gillar jag. Gjorde ett snabbt stopp på Mc Donalds påvägen hem, sedan följde jag med min HD för att byta däck och lösa in min checkar. Så nu har jag allt ett par 100 dollar på kontot, undra vad jag ska göra med dom pengarna? Inte köpa julklappar till Adam och Amanda iaf? ;)

Barnen har varit väldigt bra idag måste jag säga, dom var bra på flyget och dom var bra när vi kom hem, vi satt och målade och pysslade och hade riktigt kul tillsammans. När vi åt middag så sanKristina "Jessica you should eat more broccoli, it's healthy for your brain" Hon är allt söt hon.

Jag gillar mina värdbarn.

Bild från Hawaii

Thanksgiving

Vilken dag det har varit och inte vilken dag som helst utan Thanksgiving. Jag älskar det. Thanksgiving är verkligen en mysig högtid, påminner lite om julen tycker jag. Familjen är samlad, äter god mat och drcker vin och har allmänt trevligt tillsammans.
Dagen började hos farmorn där det bjöds på kalkon, potatismos, gravy (någon sorts sås) grönsaker och till efterrät pumpkin pie. Väldans gott faktiskt, inten pajen dock, men den övriga maten. Efter all mat och några kilo fetare så drog vi vidare till farfarn, hälsade på honom och hans nya fru. Sista stoppet för dagen var hos min hostdads uncle. Och där var det fest kan jag tala om, skakade mycket händer och fick mycket pussar på kinderna. Var väldigt mycket folk där så nu har jag nog nästan träfat hela Davids släkt. Även där bjöds det på kalkon, poatatismos och grönsaker och någon konstig sorts paj, men den var inte god, men väluppfostrad som jag är äter jag upp och ler och låtsas som att det vore den godaset pajen i världen. Kvällen bjöd på mycket kul, träffade folk ifrån många delar av usa och även Kanada, fick höra många olika släkthistorier och fick se några dricka lite för mycket vin, men jag antar att det är Thanksgiving.

Väldigt bra dag måste jag säga, kul att fira en amerikansk högtid, något att skryta om när jag kommer hem. Mellan alla släktbesök han jag även med att prata med en efterlängtad vän, tror det var en månad sen vi pratade sist, så det var allt på tiden.

"Det är kul att du ler Jessica"

bilder kommer senare.

Kansas City

Måndag avklarad. För övrigt ligger snön vit på marken här nu och det är så mysigt. Jag älskar verkligen snön, så idag var jag och kidsen ute och lekte mestadels av dagen, åkte pulka, gjorde snögubbe och snöänglar. Barnet inom mig kom fram idag kan jag säga.

Imorgon drar jag och hela familjen Hyde till Kansas City för att fiar thanksgiving. Kommer faktiskt bli grymt kul, väskan är återigen packad och planet lyfter från Seattle 12:13 imorgon. Vi ska bo hos Davids mamma, så jag kommer frå träffa hela hans släkt. Jag ser verkligen jättemycket fram emot att fira thanksgiving, det är så typiskt amerikansk, inget vi kan fira hemma i Sverige precis.

Jag vill ocksa säga grattis till min underbara vän Jeanette Nicklasson som har fått två nya lillebröder. Så söta är dem (sett bild på fb). Vill också tilläga att jag saknar dig jättemycket just nu, har inte hört din röst eller sett dig på dryga två månader. Men jag tänker på dig varje ska du veta.


Släktkalas

Lördag och jag är ledig, eller inte. Jobbade lite imorses och sedan lite ikväll. Men han med en sväng till gymmet iaf, helt klart mitt nya favoritställe. Ikväll har det varit släktkalas, tror det var min värdmammas bror och hans familj och sedan mormor och morfar, ganska trevligt faktiskt. Kalkon och potatismos stod på menyn, vilket var väldigt gott, dock var inte potatismoset lika gott som pappas.

När jag skulle lägga Kristina så frågade jag henne var vi var för något, om vi var vänner? Hon la sin hand på min axel och sa "Jessica, we are women" hihi, hon är så himmla söt.

Golds Gym

Idag är det fredag, äntligen, åh jag älskar verkligen fredagskännslan. Idag har vi varit på Great Play och childrens museum, dagen gick fort vilket var skönt. Och ikväll har premiärtestat mitt nya gym. Och vilket gym det är, stort som attans, massa massa med maskiner och träningsredskap, varje träningscykle eller crosstrainer har en egen liten TV så du själv får bestämma vad ska titta på, det ni, inte dåligt alls. Sedan väldigt mycket ögongodis också ;)

Nu har vi precis haft familjemiddag vilket var mysigt och snart ska jag öppna plasten på min födelsedagspresent som var one tree hill säsong 6, lugn och bra fredagskväll med andra ord.


2010-11-19

Dagen har varit bra. Jag skjusade kidsen till skolan, kom hem, gjorde hushållsysslor, men hann även med en sväng till Golds Gym för att skriva in mig där, så nu är det hårdträning som gäller framöver. Och när man tränar så kan jag faktikst unna mig någon jordnöttssmör smörgås ibland ;) 12:45 hämtade jag barnen från pre school och åkte sedan iväg till parken för att leka, väldigt kul faktisk. Svinnigt kallt dock, trots att jag hade vinterjacka, mössa, vantar och halsduk frös jag nästan ihälj, ingen Hawaii värme här inte, men jag ska absolut inte klaga, jag har fått min värme. Men lite mysigt är det iaf med höst.

Klockan är nu 9 på kvällen och jag har äntligen slutat jobba, blev en lång dag idag ca 13 h. Så kan det bli ibland. Men imorgon jobbar jag bara till 4 så det ska bli skönt och sen är det ju faktisk helg. Skönt med lite ledighet, tänkte testa på gymmet och även hinna shoppa lite, var ett tag sedan jag shoppade sist.




Big girls don't cry?

Tillbaka i Seattle...blev välkommande av regn och blåst, sådär lagom kul. Nemen gud vad jag klagar, jag har haft 11 underbara dagar på Hawaii och det är jag oerhört tacksam för.

Imorgon blir det min första riktigta jobbdag, lite nervös faktiskt för hur det ska gå. Gick igenom schemat, reglerna och mina arbetsuppgifter med min hostmom ikväll och det känns sådär faktiskt. Väldigt mycket jobb som egentligen inte är "mitt" jobb. Exempelvis städa garaget, köket, tvätta och vika föräldrarnas tvätt. Men det blir säkert bra, hoppas jag iaf. Just nu känns allt jättejobbigt bara, har ingen energi eller lust till något känns det som, men jag kämpar på och så får vi se vad som händer.


Back to reality

jaha...det var det. Slut på resan, slut på Hawaii, dags att återigen packa en väska och flyga sin väg. Jag vill verkligen inte åka tillbaka, jag bara älskar Hawaii. Sitta i hottubben med en margarita i handen och titta ut över the pacific ocean, stå på strandkanten och titta ut och se att hav och himmel går ihop, simma i kristallklart vatten med färgglada fiskar och meterlånga sköldpaddor, bodysurfa, spana in snygga badvakter och surfare, sitta ute och äta tills midnatt för att det fortfarande är 25 grader ute, se på solnedgången och äta glass varje dag. Det var min resa det, jag har haft det ganska bra dessa 11 dagar med andra ord. Men allting har tyvärr ett slut, imorgon ringer alarmet kl 05;00 för att flyga tillbaka till verkligheten och kylan.

Jag vill bara säga att jag är oerhört tacksam för denna resan, vill säga tusen tack till min underbara värdfamilj som har betalat allt och då menar jag verkligen allt, flyg, mat, boende, glass, jag tror jag gjorde va med ca 50 dollar på hela resan. Egentligen är det helt sjukt, jag kom till Seattle och träffade familjen för första gången lördagen den 30 oktober, 4 november sätter jag mig på ett plan tillsammans med dem och flyger till Hawaii, följer med en främmande familj på semster. Livet är sjukt egentligen, men väldigt bra.

Hoppas ni alla har det bra där hemma, vill ge min söta mamma en stor kram för idag har jag saknat dig extra mycket, vet inte varför, men det kan bli så ibland bara.

2 months

Idag har jag varit i staterna i två månader. Jag har inte sett min familj eller mina vänner på två månader, jag har inte ätit pappas potatismos eller mammas pannkakor på två månader och jag har inte lyssnat på svensk radio på två månader. Det är mycket som jag inte har gjort på två månader, men det är betydligt mer saker som jag har gjort och upplevt under dessa två månaderna. Jag har varit i Karlifornien, åkt spårvagn i San Francisco, jag har varit i New York, jag har sett Frihetsgudinnan, jag har flygit helt själv för första gången, jag har varit i Seattle, jag har varit på Starbucks, jag har varit (är) på Hawaii och jag har fått ett par riktigt bra vänner. Jag tror även att jag har växt lite som människa och förbättrat min engelska. Jag tror också att jag har kommit mycket närmare min familj och en del vänner under tiden jag har varit här. När man är långt hemifråm så uppskattar man de saker som man tar förgivit där hemma mycket mer. Tänk vad två månader kan göra skillnad i ens liv. Helt otroligt egentligen. Men oj vad jag är modig, jag är faktiskt ganska stolt över mig själv, att jag vågade ta steget och lämna allt bakom mig förutom en resväska.

Imorgon är det sista dagen på här på Hawaii, inget jag ser fram emot alls. Lätt att jag skulle kunna stanna ett par veckor till, men så är tyvärr inte fallet, på måndag är det back to work som gäller. Men jag kan iaf lova att jag ska komma tillbaka någon vacker dag, skaffar mig ett hus tillsammans med min snygga surfarpojkvän, lära mig surfa och dansa Hwaiidans och leva lyckliga i alla våra dagar (eller inte, eller kanske?) ;)


Margaritas and campfire

Ännu en underbar dag här. Kan nog inte beskriva hur mycket jag gillar att vara här, det är så himmla underbart, vädret, omgivningen, människorna, allt helt enkelt. Idag drog vi tjejer till market, massvis med stånd med T-shirts, smycken, prydnadssaker mm. Väldigt turisigt må jag säga. Men jag är ju trots allt turist här så det var ett perfekt tillfälla att shoppa loss och det gjorde jag minsann. Jag spenderade nog närmar 100 dollar idag. Jag och Aimee (en tidigare au pair) gick runt i ca 2,5 timmar och bara imponerades av hur stort det var. Aimee är från Austarlien och detta är också hennes första gång som hon är på Hawaii så vi hade en bra dag ihop med andra ord.

Kvällen tillbringades i vårat strandhus. God mat, margaritas, grillade marshmallows, campfire och trevlig sällskap, kvällen kunde inte blivit bättre. Livet är allt bra ibland!

Imorgon väntar ett besök på en ny strand och vem vet jag kanske stöter på någon snygg badvakt där. Ny dag nya möjligheter.

Birthday girl!

19 år, inte illa det, sista året som tonåring också. Denna födelsedag har varit den absolut längsta födelsedagen någonsin, Den började igår eftermiddag min tid (ca 07:00 svensk tid) då jag blev grattad av familjen min och slutar nu, ca 11:00 svensk tid. Eftersom jag älskar att fylla år så var det bara ett storrt + att det blev en lång födelsedag.

Sol, blå himmel, 30 grader, vita sandstränder och turkost vatten, är det verkligen den 9:onde november? att fira sin födelsedag på Hawaii är inte så dumt faktiskt ;)

Dagen har varit super. Blev väckt av 4 vilda små barn som hoppade i min säng och säng och sjöng happy birthday. Säger det igen, men min värdfamilj är verkligen hur bra som helst, jag fick bestämma vad vi skulle göra idag och bestämma vilken restaurang vi skulle äta på. Jag bestämde att vi skulle åka till den stranden vi var på lördags (kommer ej ihåg namnet) där lekte vi i vattnet, byggde sandslott och surfade, väldigt kul pch mysigt. Efter en heldag på stranden åkte vi till en mexikansk restaurang (mitt val), där mötte vi upp resten av gänget och hade en jättegod middag. Och eftersom att jag fyllde år så fick jag en minitårta med ljus av personalen och alla sjöng för mig. Kristina sa: Jessica, make a wish, och det gjorde jag, jag blåste ut ljuset och önskade mig något, men det tänker jag inte säga högt för då går inte önskan i uppfyllelse. Efter maten fick jag min present som var en båtutflykt, vilket uppskattades väldigt mycket. Så ett stort tack min underbara värdfamilj!




"Jessica, you're the best and I love you"

....sagt av min lilla cutiepie. Det gjorde min dag kan jag tala om.

Dagen har varit bra med stort B. Tidig uppstigning för att göra iordning lunch och klä på barnen, Sedan tog vi med oss alla våra väskor som är i sisådär 3 ryggsäckar, 2 stora lekpåsar, frysväska och liggunderlag och begav oss till stranden. Det var nog en av de absolut vackrast sandstränder jag sett, vit sand och turkost vatten + såna här små livvaktshus och snygga badvakter med röda badbyxor och snygga kroppar och det gjorde ju inte stranden sämre precis. En anna sak som var bra med stranden var att det var jättebra snorkling där, massa, massa olika typer av fiskar som är hur fascinerade som helst att titta på. Så för er som gillar att snorkla kan jag absolut rekomendera den stranden (kommer ej ihåg namnet dock). Och mednas jag låg där i vattnet och snorklade och lekte med barnen så passade jag på att bränna mig, så nu är min rygg röd som en kräfta och det gör svinont, men men så är livet och vad gör det, det kommer bli brunt sen.

Jag måste bara säga att det är helt underbart att vara här, så skönt att få ett litet avbrott från vardagen. Men jag jobbar faktiskt när jag här också, idag gav min underbart snälla och söta värdmamma mig 200 dollar i lön. Få en resa till Hawaii betald med flyg, mat och boende + lön på det, hur bra är inte det på en skala? Pretty good if you ask me :)

Efter stranden begav vi oss till Wallmart för lite shopping, ett par välbehövliga flipp flopp inhandlades av mig + lite presenter till några av er där hemma. Sedan hem till huset för middag och boklänsning för kidsen. Idag har mina små värdbarn varit hur underbara och bra som helst, inte alls mycket gnäll och skrik som de varit det föregående dagarna. Idag var dem glada och väldigt kärleksfulla mot mig, vilket uppskattas väldigt mycket. Fick nog ett hundratals pussar och kramar av mina monkeys idag. 

Nu är klockan ca 9 på kvällen här, barnen sover på varsin sidan om mig och jag är snart klar med detta blogginlägg, så nu väntar kungarna av tylösand och glass.

Take care!




 





 

2010-11-07

Har hittills haft två jättebra dagar här på Hawaii, igår var vi på stranden mestadels av dagen och modig som jag är så vågade jag simma med sköldpaddorna och det var meterlånga sköldåaddor, det ni. Sedan blev det hottub och barbeque senare på kvällen.

Idag var jag var vi på en dolphinpark och såg på delfinshower och massa andra havsdjur. Kidsen tyckte det var jättespännande och jag med för den delen. Efter parken var vi på en jättefin sandstrand, nästan lika bra som Greklands sandstränder faktiskt. Ikväll var vi på resataurang och åt, smarrigt. Maten här är ganska god, dock inte så nyttig, men jag är ju på semester och då tänker jag att jag kan passa på att äta vad jag vill.

Imorgon väntar snorkling och bättre väder föroppningsvis.


drar väl till Hawaii då...

Imorgon drar jag och resten av min hostfamily till Hawaii för att spendera 10 underbara dagar där. Kommer nog bli ganska så bra tror jag eller rättare sagt väldigt bra. Får ju även spendera min födelsedag därborta. Så för 10 dagar säger jag hejdå till blåst, regn och kallt väder och hej till vita sandstränder, strålande sol och 30 graders värme, tror nog allt att ni därhemma är lite avundsjuka på mig just nu...det skulle jag iaf vara, hehe. Men ni har det säker bra där hemma.

peace out!




2010-11-03

Har idag varit hos min nya hostfamily i ca 3 dagar och jag kan säga att min nya familj är supergullig. Dock är vädret är sämre, ingen karlifornien värme här inte. Jobbet går bra än så länge, mycket mer jobb här än i min förra värdfamilj. 10 timmar/dag utan raster, lite tufft ibland faktiskt. Men jag ska inte klaga, snart ska jag ju på semster.

Just nu så bor fortfarande den gammla au pairen här, Isabella, en jättesnäll tjej från Österrike så hon håller just nu på och lär mig allt och visar mig runt i stan. Det är faktiskt jätteskönt att hon är här måste jag säga, men hon åker hem på torsdag och jag kommer faktikst att sakna henne.

Hoppas allt är bra med er därhemma i Sverige!

RSS 2.0