SF airport

Sitter just nu på San Francisco airport och väntar på boarding. Allting känns verkligen jättebra. Jag älskar att vara på flygplatser, det betyder att man är påväg någonstans och att något bra väntar.

Imorses sa jag hejdå till min värdfamilj, eller alla utom pappan, tror inte han var hemma när jag åkte. Men det var faktiskt ganska jobbigt att säga hejdå till pojkarna och speciellt när James grät och när någon annan gråter så börjar jag också självklart att gråta (mesig som jag är) men nu är det över iaf. Om några timmar kommer jag träffa min nya värdfamilj för första gången och det ska bli så spännande.




redo för Seattle


åkte över Golden gate bron påväg till flyplatsen. Åhh, jag kommer verkligen sakna San Francisco, det är en så vacker stad. Men jag kommer tillbaka när jag är 21 ;)

Leaving Cali for Seattle

Allt packat och klart inför morgondagen. 12:55 lyfter jag från San Francisco för att flyga till Seattle. Allting löset sig tillslut ändå, ska från och med imorgon bo med en ny familj som bor i Redmond, WA ligger cirka 25 min utanför Seattle. Jag ska ta hand om två tvilligar på 4 år, och familjen verkar verkligen supertrevlig och det känns som om detta kommer att funka. Men funkar det inte så funkar det inte, men då har jag iaf försökt till 100%.

Men just nu kan jag knappt vänta till imorgon, det ska bli så spännande att träffa min nya värdfamilj.





Mina väskor är packade för andra gången och jag ger mig ut på ännu ett äventyr.

rematch

Har lite att berätta för er kära läsare.

Jo, just nu är jag i så kallad rematch och för er som inte vet vad det är för något så betyder att jag letar efter en ny värdfamilj. Det fungerar inte med min nuvarande och i fredags talade jag om för mina värdföräldrar att jag skulle vilja byta familj. Anledning till att jag vill byta är för att jag känner mig inte som en i familjen här, och det får mig många gånger att känna mig ensam, vilket inte alltid är så lätt. Och sedan har det även varit strul med min värdpappa. Och att ta hand om tre pojkar är inte det lättaste, jag säger inte att dem inte är snälla och goa för det är dom, men för det mesta gör dom som de själva vill, vilket gör det lite svårt för mig att sköta mitt jobb på ett bra sätt. Så jag känner att rematch är den bästa lösningen, så just nu håller cultural care på att leta efter en ny familj till mig. Jag är just nu öppen för alla förslag och kan tänka mig att bo varsomhelst i usa, men det måste kännas helt rätt med familjen. Jag tänker inte ta någon familj som känns  halvbra bara för att jag ska få stanna kvar, utan väljer jag att flytta in hos en ny familj så ska det kännas 100% rätt, annars kommer det bara att bli jobbigt. Just nu känns det jättejobbigt att bo kvar hos min nuvarande familj, men jag kämpar på och försöker göra det bästa av tiden som är kvar här. Utan er därhemma och självklart Sofia så hade jag nog inte klarat det. Ni är guld värda.

 Jag vill verkligen inte åka hem, men vem vet om 2 veckor kanske jag är hemma i kalla Sverige igen. Men om så är fallet så är det bara att planera in nya äventyr. Allt kommer lösa sig på något sätt.


2010-10-23

Saker och ting blir inte alltid som man har tänkt sig, men det finns alltid en lösning på allt. Frågan är bara, vad blir min lösning?



Ikväll väntar middag och vin hos Vito, med Johanna och Filippa + några amerikanare, det blir nog trevligt, hoppas jag iaf och imorgon väntar en lång sovmorgon, har nog inte sovit ut en enda gång sedan jag kom hit och det är för dryga 5 veckor sedan. Har inga planer för lördagen än, men något kul dyker alltid upp och på söndag blir det eventuellt San Francisco.


2010-10-19

Idag vaknade jag (eller alarmet väckte mig) vid 06:45 som vanligt och när det började ringa så var jag förvånansvärt nog inte trött, jag som alltid är trött på morgonen. Är det ingen som väcker mig så skulle jag lätt kunna sova till halv 2 - 2. Så det var för en gångs skull ganska skönt att vakna och känna att jag var helt utvilad. Dagen började bra med andra ord.

Sedan gjorde jag som vanligt frukost till kidsen och skjusade dem till skolan. Och vet ni vad....det var svinkallt ute imorses, de var monligt, dimmigt och allmänt dåligt väder. Så jag tänkte att jag kunde ha lite "höstmys" för mig själv hemma, jag åkte iväg till affären köpte våfflor, glass och kakor och när jag kom hem tog jag fram en stor filt och kröp ner i soffan framför en film. Men efter ca 45 minuter så säger det poff (okej det säger inte poff) men himmlen öppnar sig och solen tittar fram. Jag går ut på baksidan och ser att det är klarblå himmel och ca 25 grader i luften. Och svensk som jag är så kan jag ju självklart inte sitta inne och se på film när det är fint väder ut, så jag förflyttar mig ut till poolen istället. Så nu är jag brun som en pepparkaka (det där var kanske mer önsketänkande än sant) men jag jobbar på det iaf.

Nu är klockan 14:53 och jobbet kallar.

Hasta la vista!


Awesome weekend

Time for some update. Kort sagt, my weekend was awesome!!!

I lördags så skämde jag bort mig själv lite, jag gick till en nailsalon för manikyr. Det känndes faktisk lite lyxigt att sitta där och bli ompysslad och resultatet blev jättebra. Inget man gör allt för ofta hemma kanske, men jag tänkte att jag måste ju passa på nu när jag är i usa och att det dessutom är mycket billigare här än hemma. Sedan så gjorde jag lite ärenden på stan och på kvällen var det familjemys. Min värdmamma lagade lasagne som var himmelskt god och efter maten satt hela familjen och kollade på scooby-doo, väldigt mysigt och trevligt.

Igår så hade jag au - pair möte i Petaluma, vi var på pumpkin patch. Väldigt roligt att gå runt och titta på alla pumpor och sååå amerikanskt. Dock var vädret dåligt, men vad gör det när man har roligt och bra sällskap. På kvällen var jag och Johanna bjudna till en ny au pair. Hon bodde i värsta rikemansområdet, de hade en grind som man var tvungnen att knappa in en kod för att komma in till själva området och huset var enormt. Så liet sådär smålyxigt att komma dit var det allt. Kvällen var super, träffade mycket nytt folk vilket alltid är lika kul.

Idag är det måndag och första arbetsdagen för veckan, inte så kul, hade mycket hellre förlängt helgen med en dag eller två ;)

           

           

           

           






Friday, I'm in love

Hej och hå fredag igen. Denna vecka har gått väldigt snabbt, vilket är bra tror jag för då kommer även helgerna snabbt. Gårdagen var nog bästa dagen på länge med kidsen, det var helt UNDERBARA och vi hade så kul. Läxläsningen gick som smort, frukosten och lunchen gick hur bra som helst och sedan hade vi hela 2 timmar att leka vilket jag tyckte var skitkul, hehe. Vi vek pappersflyplan, spelade gagaball, uno och tennis. Och kvällen avslutades på en mysig restaurang med hela familjen. Sådana dagar vill jag ha mer av.  

Idag har det också gått bra, inte lika bra som igår, men ändå bra. Hämtade upp pojkarna kl 12 från skolan, åkte iväg till Andys market för att käka lunch och sedan ner till parken för att leka. När pojkarna lekte hittade en död orm, lite sådär halvläskigt och väldigt äckligt.

Nu har jag slutat jobba och jag har precis fått min lön och det känns sååååå bra. Ikväll ska jag för första gången gå på bio här i karlifornien, får se om biograferna håller samma mått som de svenska. Och jag tänkte att nu när jag fått min lön så kan jag spendera den på ett par kilo glass, okej, kanske inte så mycket men lite glass ska det iaf bli, det är ju trots allt fredag.

Imorgon är det helg och då väntar nya äventyr, hoppas ni njuter av helgen där hemma, för det ska iaf jag göra.

Take care!


restaurangen


The dead snake



Happyface

Jaha, då har även jag passaerat 1 - månadssträcket. På något sätt känns det som om det va en hel evhighet sen jag lämnada Sverige. Men ändå så har tiden gått väldigt fort, lite knepigt detdär.

Denna morgon har varit hur bra som helst, pojkarna har varit som änglar denna morgon. De gick upp och åt frukost utan att jag behövde tjata på dem, de klädde på sig och borstade tänderna utan min hjälp och det var till och med färdiga i tid, lite ovanligt faktiskt om man jämför med andra dagar. Så jag har en kännsla av att denna dagen kommer bli jättebra, James har basketträning, vädret är super, jag ska skypa med Rebecka och ikväll ska vi till och med ut och äta på restaurang. Bra dag enligt mig. Vissa dagar är betydligt bättre än andra, igår var det en sådan dag som jag bara ville att den skulle ta slut. Pojkarna var jobbiga, betedde sig som 2 - åringar och gjorde precis tvärtemot vad jag sa. Alla dagar kan inte vara bra.

Så, nu har precis ätit frukost och snart så ska jag ut och röra p fläsket lite, gäller ju att hålla sig i form här borta.

Massa massa hälsningar till Sverige och NC!! :)




I miss you!

- Karlstad

- Halmstad

- Falköping

- Mölltorp

- Lidköping

- Hjo

- Winston Salem, NC

- Skövde

Saknaden är enorm till familj och vänner. Känns ibland lite ensamt här borta.


Columbus Day

åhhhhh jag hade sovmorgon idag, fick sova ända till klockan 8. Jag behövde bara jobba morgon idag eftersom min värdpappa tog ledigt idag för att umgås med pojkarna. Lite ledig tid för mig själv var mer än behövligt efter helgen. Så, idag har jag inte gjort något nyttigt, jag har legat vid poolen i ett antal timmar och dessutom ätiti upp min ben&jerry glass och nu sitter jag här, funderar på om jag ska ta mig en liten promenix eller se ännu ett avsnitt av one tree hill. Hmm svårt val, får nog ta och funderar på detta lite.

Hoppas ni alla har det bra där hemma! :)

Sunday

Helgen är slut och imorgon väntar en ny arbetsvecka. Helgen har varit bra men lite sådär småjobbig emellanåt, kan ju bero på att jag inte ha varit ledig något.

Men i fredags fick jag iaf ett paket av min underbara familj, så tusen tack för det! Det innehöll godis och dippmix, tänkte att jag ska försöka spara det till näsat helg så jag har något gott att längta efter.

 

Idag var det tidig uppstigning igen för att göra svenska pannkakor till pojkarna, och oj så goda dem blev om jag får säga det själv och det tyckte även killarna också. Måste även tilläga att min bacconsås belv en stor succé igårkväll, jag är nog inte så dålig på att laga mat trotts allt ;) Sedan har jag varit och kollat på när Nick spelade basball match, hade ingen koll på regeler elle något sånt, men kul var det iaf och väldigt amerikanskt.


Chockladmuffin och Ben&Jerry

Jobb hela helgen, lite sisådär faktisk måste jag medge, hade mycket hellre hittat på något roligare. Men men det är som det är, inget jag kan göra något åt. Idag var det uppstigning vid 8 (lite för tidigt för mig på en lördag) för att göra iordning frukost till pojkarna och sedan åka iväg till karate-träningen. Efter det så bakade vi chockladmuffin och det var inte det lättaste kan jag tala om. Nu så har dem varit inne i ugnen i ca 2 timmar och dem är fortfarande inte färdiga, hmm lite mysko. Tror det är något fel på deras ingredienser här eller så är det väl jag som är dålig på att baka. Jag tror dock på det första alternativet. Men vi får väl se när dem är färdiga (om dom nu blir färdiga någongång), vem vet dom kanske är jättegoda.

Just nu är pojkarna på playdate, vilket betyder att jag har ett par timmar off. Kanske ska unna mig lite Ben&Jerry glass i solskenet, det är ju trots allt lördag ;)

Vill även säga att min söta lillasyster fyller år idag (igår blir det svensk tid) så ett stort grattis till dig Amanda! 



 

åh, jag mår bra!

Klockan är 14:47 här i Californien, solen lyser och jag mår bra. Precis hemkommen från en lunch och shoppingrunda med Johanna. Ett par dollar spenderades idag igen, känner nästan att jag får börja tagga ner lite nu. Men det inhandlades en väska, svart tröja, T-shirt, halsband och sedan även present till bror min.

Ska snart iväg för att hämta pojkarna och efter det blir det basketträning för James och jag gillar när James har basket träning, undra varför? Det ni ;)

Imorgon är det fredag igen, tiden flyger förbi just nu. 

Helg nr 3

Lite sent, men tänkte ändå berätta lite om vad jag gjorde i helgen.

Lördag:
Vandring i skogen med Johanna och Filippa, bra motion och trevligt sällskap.







Söndag: Dagen tillbringades med Johanna och Matilda i San Francisco. Mycket pengar spenderades, men på bra saker. Och nu har jag äntligen köpt mina converse, har länge velat ha ett par svarta låga, men det är så dyra hemma så jag tänkte att jag lika gärna kunde vänta tills jag kom hit...och nu har jag äntligen köpt dem. Blev även en del annat inhandlat den dagen.

















2 veckor hos familjen

Ännu en vecka som har passerat förbi. Den här veckan har gått väldigt snabbt, men dock känns det som att det var en eveghet sen jag lämnade Sverige. Veckan har varit bra, vädret håller i sig än och det klagar jag inte på. I onsdags så följde jag med James till doktorn för att han skulle kolla upp en blåsa som han har på sitt finger. Kännde mig faktiskt lite vuxen då  jag satt med honom i vänterummet och sedan fick hålla honom i handen när doktorn undersökte blåsan, så vuxenpoäng för det. Annars har vecakn varit som den ska, samma rutiner hela tiden och det känns som jag har kommit in i det hela nu.

ahhh, guess what?? idag när jag kom hem efter att hämtat barnen från skolan så ser jag inte bara en utan två snygga trädgårdsmästare utanför fönstret, hihi. Jag tror det är dags för dig att komma hit Angelica ;)

Har även hunnit med att prata mycket med min underbara familj och mina underbara vänner denna vecka. Tacka Gud för msn och skype. Det känns skönt att prata mycket med er där hemma, det känns som jag hänger med vad som händer trots att jag är så långt borta. Vill även påpeka att min kära broder har brytit handleden och har just nu gips, så jag tänker extra mycket på dig nu Adam.

Vet även att paket med massa godsaker är påväg till mig just nu och det tackar jag mor min för. Hoppas det kommer snart bara, hehe.

I helgen är jag ledig, och från och med imorgon förmiddag till söndag förmiddag så jag har huset för mig själv, wiiie. Imorgon kommer troligtvis Johanna och Filippa hit för middag och mys och på söndag blir det eventuellt san francisco. Kan nog inte bli så mycket bättre.

Hoppas allt är bra hemma i kalla Sverige, jag saknar er iaf.

Take care!

RSS 2.0